sey1.jpgsey2.jpgsey3.jpg

Fakta Djerba

Djerba er Middelhavets sydligste ø, tæt ved det afrikanske fastland. En fredelig oase som karakteriseres ved de små hyggelige landsbyer, som ligger strøet ud over øen og er forbundet med et net af sandveje. Venlighed og gæstfrihed er de to ord, som kendetegner befolkningen på Djerba, hvor mændene dagen igennem sidder og udveksler nyheder og spiller kort på caféerne. Det milde klima og kilometervis af glitrende hvide sandstrande har betydet, at øen er blevet et populært feriemål hele året igennem.

Middelhavet sørger for en lun mild vinter og lette vinde køler øen ned til behagelige temperaturer om sommeren. Den største by, Houmt Souk har omkring 55.000 indbyggere og kendetegnes ved sine hvide og blå farver, snævre gader og charmerende atmosfære. I dag ligger der omkring 120 hoteller på Djerba. Hotellerne har høj international standard og er, arkitektonisk, nogle af de flotteste, vi finder ved Middelhavet, bygget lavt, så de ikke dominerer for meget. Hotelområdet ligger på øens nordøstlige del.

Djerba er det ideelle valg for gæster, der vil kombinere en afslapningsferie med sandstrande og rolige omgivelser. Der er ikke det store forlystelsesliv omkring hotellerne. Ønsker man et bredt udvalg af restauranter og forlystelser, skal man ind til Houmt Souk. Djerba er også et fantastisk udgangspunkt for spændende udflugter, da øen eksempelvis har Sahara ørkenen meget nær på. Øens internationale golfbane har også betydet, at mange golfspillere har fået øjnene op for denne kombination af hygge og afslapning.

Hotellerne på Djerba ligger på øens nordkyst, hvor vi også finder de pragtfulde strande. Man har valgt at begrænse hotelområdet indenfor en turistzone, således at resten af øen ikke er synderligt berørt af turismen. Der er en enestående mulighed for at opleve den specielle, afslappede atmosfære i de små landsbyer, der ligger i omegnen samt bylivet, som findes i de to større byer Houmt Souk og Midoun.

 

  Okt. Nov. Dec. Jan. Feb. Mar. Apr. Maj. Juni Juli Aug. Sep.
Dag 24 19 18 18 20 21 23 26 29 33 31 29
Nat 20 15 12 14 15 15 17 17 20 23 23 20
Vand 21 21 18 15 17 18 20 17 20 23 24 23

 

   

 

Billeje

Det er forholdsvis dyrt at leje bil i Tunesien, ca. kr. 450,- for en lille bil pr. dag.

 

Drikkevand

Det anbefales at købe vand på flasker.

 

El

Elektriciteten i Tunesien er 220 volt præcis lige som i Danmark. Der kan være brug for omformer visse steder.

 

Tidsforskel

Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Tunesien om vinteren. Om sommeren er der en times forskel. Når klokken 12.00 i Danmark, er den 11.00 i Tunesien.

 

Strande

Finkornede, børnevenlige sandstrande - enten direkte eller tæt ved de fleste af vore hoteller.

 

Telefonering

Selvvalg fra Danmark er 00 216 + abonnentens nummer.
Selvvalg fra Tunesien er 00 45 + abonnentens nummer.
OBS.: Kun få mobilselskaber har samarbejde med det tunesiske net. Check evt. med dit teleselskab, før du rejser. Flere hoteller har nu Internet til brug for gæsterne mod ekstrabetaling, ligesom der er flere, billige internetcaféer i Houmt Souk.

 

Valuta

1 Dinar (TND) = ca. kr. 5,- (jan 2005). Dinaren er en lukket valuta, der ikke kan ind- eller udføres. Gem vekslingskvitteringer for evt. tilbageveksling i lufthavnen før hjemrejsen. Alle danske sedler veksles. Internationale kreditkort kan bruges som betalingsmiddel flere steder på Djerba. Der findes hæveautomater både i Houmt Souk og i Midoun. Kik godt på tallet på de tunesiske sedler, når du modtager dem eller giver dem ud. Der findes sedler med samme pålydende i to forskellige størrelser og to forskellige farver, ligesom der både er fem-dinar sedler og fem-dinar mønter.

 

Golf

Der findes en spændende og varieret golfbane på Djerba, i alt 27 huller. Golfbanen ligger tæt ved de fleste af vore hoteller, ca. 0,5-3 km. Starttider skal bestilles i god tid. Ring og bestil vort golfkatalog med beskrivelse og priser. Se evt. banerne på www.djerbagolfclub.com. Sport Ridning, bowling, cykeludlejning, windsurfing, go-cart, minigolf osv.

 

Seværdigheder

Oplev den hyggelige atmosfære i Houmt Souk. Køb en kop kaffe på én af byens mange caféer og betragt de forbipasserende. Besøg det nye, store museum i Guellala, der viser mange sider af livet på Djerba - både før og nu. Lej en cykel og kør palmeruten ved Midoun med store dadellunde og traditionelt Djerba byggeri, eller besøg krokodilleparken ved fyrtårnet. Djerba er særdeles velegnet til hyggelige cykelture i fladt terræn - højeste punkt er blot 54 meter over havet.

 

Indkøb

I Tunesien kan med fordel købe keramik, antikt sølv, lædervarer og tæpper.

 

Ud at spise

Det tunesiske køkken er en spændende oplevelse for billige penge. I Houmt Souk og ved hotellerne finder du en del hyggelige restauranter med lokale specialiteter. Der er et utal af fiskeretter og kødretter på menukortet. Den tunesiske nationalret cous-cous varieres med oksekød, kylling, lam, dromedar eller fisk. På de internationale restauranter er køkkenet almindeligvis ret fransk inspireret. Tunesien er kendt for sin vinproduktion med særdeles velsmagende rød- og hvidvine. En middag med vin, forret, hovedret og dessert koster fra kr. 250,- på internationale restauranter - billigere på de lokale.

Joomla templates by a4joomla